Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 5085

GEOLOGIE: DE AARDE EN HAAR LANDSCHAPPEN

GEOLOGIE: DE AARDE EN HAAR LANDSCHAPPEN
Cursuscode: 5085

Denk je wel eens als je hoort of leest over vulkaanuitbarstingen, aardbevingen of overstromingen: Waardoor worden zij veroorzaakt en Hoe normaal of abnormaal zijn deze gebeurtenissen eigenlijk? Waar komt die aardse onrust toch vandaan? Op reis genietend van een berglandschap vraag je je misschien wel eens af: hoe zijn die bergen ontstaan en hoe lang geleden was dat?

Dat de aarde geen statische planeet is laten het oppervlak en de gesteenten van de aardkorst op overtuigende wijze zien. Wat is er eigenlijk niet in beweging? Van de stuivende zandkorrels op een strand tijdens een storm tot aan hele continenten.

Op deze vragen en nog veel meer wil deze korte cursus een antwoord geven.

In de twee bijeenkomsten van deze cursus wordt een beeld geschetst hoe je de lange en dynamische geschiedenis van de aarde uit de gesteenten en de landschappen kan aflezen. Deze cursus is dé snelstartgids over de werking van onze planeet.

 

Donderdag 8 november 2018
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 40,00
Dhr. M.J. (Marcel) van Schoor
19:30 - 22:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
M.J. (Marcel) van Schoor
M.J. (Marcel) van Schoor
Marcel van Schoor studeerde vier jaar geologie aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment is hij werkzaam als landmeter/maatvoerder bij een ingenieursbureau en werkt hij als reisleider voor de reisorganisatie SNP. Daarnaast geeft hij regelmatig cursussen en lezingen over geologische onderwerpen, stond hij aan de wieg van de NGV afdeling Maaswaarden, alwaar hij nog altijd een bestuursfunctie vervult en organiseert hij geologische excursies.