Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 8015

NOORWEGEN

NOORWEGEN
Cursuscode: 8015

LAND VAN FJORDEN, TROLLEN, RUST EN NATUUR

Vanaf uw stoel in onze VU een denkbeeldige trein-, bus- en boot reis naar en door Noorwegen, weer begeleid door onze docent Aad Engelfriet, cultureel-historisch reisleider. De echte reis is vele keren duurder dan deze 2-delige cursus!We vertrekken vanuit Nederland denkbeeldig met de trein die tussen Duitsland en Denemarken op een boot de overtocht maakte. Uniek in Europa!Via Kopenhagen, de Öresundbrug en Göteborg arriveren we in Oslo, waarvan enkele highlights zullen worden besproken.In Oslo  gaan we met de beroemde Bergensbanen, via een altijd besneeuwde hoogvlakte, naar Myrdal. Daar stappen we over op de “Unesco” Flåmsbanen, onderweg kunt u er voor kiezen om denkbeeldig nat te worden.

Erna gaan we met de boot door de Naerøyfjord om uiteindelijk per trein in Bergen aan te komen. In Bergen bezoeken we natuurlijk het “Unesco” Bryggen, een schitterend restant van de Hanze havenbuurt. Ook beroemd vanwege de ontsnapping van een VOC vloot in 1665, na de Slag in de baai van Bryggen.
Vanuit Bergen varen we met een boot door o.m. de Geirangerfjord naar Trondheim. Vandaar met de Dovrebanen terug naar Oslo. Vervolgens met de boot naar Kopenhagen en per trein weer retour naar Nederland.

Vrijdag 18 februari 2022
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 36,00
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
13:00 - 14:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet