Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 5075

OPRUIMEN EN LOSLATEN

OPRUIMEN EN LOSLATEN
Cursuscode: 5075

Wil jij ook een huis waar je tot rust komt? Dan is dit de cursus voor jou!: volop informatie en tips over hoe jij rust en ruimte kunt creëren in je huis en hoofd. Tijdens les 1 gaan we in op de verschillende opruimtechnieken. Wat zou bij jou passen? Waarom kan het zo moeilijk zijn om afscheid te nemen van bepaalde spullen. Wat zijn handige criteria om een beslissing te nemen over houden of wegdoen. We gaan ook concreet aan de slag d.m.v. een huiswerkopdracht. In de eerste les bepaal je nl. wat jouw opruimzone thuis wordt.

Tijdens de 2e les bespreken we in de groep wat ieders bevindingen zijn. Waar liep je tegenaan, wat werkte wel en wat niet ? Je krijgt heel veel praktische tips zodat je thuis overzicht kunt creëren. Daarna zoemen we uit naar het grotere geheel. Hoe maak je een plan van aanpak voor je gehele huis? Waar let je op? Hoe plan je dit in?

Tijdens de laatste les bespreken we het thema Rust in je hoofd; dit heeft ook veel te maken met grip op je tijd en agenda. Kun je keuzes maken en prioriteiten stellen? Wat is dringend en wat is belangrijk? Na de uitleg gaan we er op een praktische wijze mee aan de slag.

Doordat we de huiswerkopdracht samen nabespreken heb je “een stok achter de deur” en ben je extra gemotiveerd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Je kunt je resultaten vertellen en wellicht zelfs laten zien d.m.v. vòòr- en na- foto’s.

 

Maandag 1 februari 2021
3 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30
Prijs: € 49,50
Mw. S. (Susanne) de Bie

Wilt u pen en papier meebrengen om te schrijven.
Indien u liever op een laptop schrijft is dat ook prima.
Eventueel kunt u uw telefoon menemen om foto's van de aantekeningen te maken.

19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
S. (Susanne) de Bie
S. (Susanne) de Bie
Susanne is een professionele organizer/opruimcoach.