Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 5070

SIERBOMEN EN -STRUIKEN SNOEIEN

SIERBOMEN EN -STRUIKEN SNOEIEN
Cursuscode: 5070

Tijdens deze cursus snoeien leert u in 2 theorie-avonden en 1 praktijkles hoe en wanneer u het best sier-fruitbomen en -struiken kan snoeien. Snoeien kan je het beste leren in de praktijk. Daarom is er in deze cursus een dagdeel voor praktijk in een tuin opgenomen. We beginnen eerst met 2 avonden theoretische uitleg en daaropvolgend snoeien we in de praktijk van een tuin waar de meest voorkomende soorten worden behandeld. 

  • Wanneer kun je het beste snoeien?
  • Welk gereedschap werkt het beste?
  • Hoe kun je snoeien met de minste inspanning?
  • Waarom is snoeien beter voor plant of boom?

De avonden vindt plaats in ons eigen gebouw in Papendrecht. De praktijkles vindt plaats op zaterdag 21 maart van 09.30 uur tot 12.30 uur in een tuin ín of in de omgeving van Papendrecht. De exacte locatie en wat u mee moet nemen hoort u tijdens de theorieavond.

Donderdag 12 maart 2020
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 82,50 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. G. (Geral) Overbeek

Bij de theorielessen graag pen en papier meenemen. En de 5,- voor de reader. Tijdens de praktijkles: stevige schoenen, warme en regenbestendige kleding, eventueel handsnoeischaar en snoeizaag (niet verplicht).

19:30 - 22:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
G. (Geral) Overbeek
G. (Geral) Overbeek
Na mijn hoveniersopleiding aan de Rijks Middelbare Tuinbouwschool in Utrecht heb ik diverse hoveniersbedrijven en tuincentra ervaring opgedaan o.a. bij Intratuin Klein Aalsmeer en Luc Engelhard tuinen in Woerden. In 1989 wilde ik meer dan alleen maar tuinen aanleggen en ben ik mijn eigen bedrijf gestart om opdrachten van ontwerp tot aanleg te kunnen uitvoeren. De afgelopen jaren zijn projecten gerealiseerd van daktuin tot villatuin met planten in de hoofdrol. Mijn kennis over tuinen deel ik via diverse websites en facebook maar ook door middel van praktische tuincursussen, workshops op maat en lezingen. Door steeds meer mensen enthousiast te maken over de levende tuin kan onze leefomgeving veel groener worden wat meer voordelen heeft dan je in eerste instantie denkt. In de loop der jaren heb ik ook nog diverse opleidingen gevolgd in specifieke richtingen zoals: Ontwerp en realisatie van interieurbeplanting Opleiding bij de Tuinacademie Tuin in Ontwerp Ontwerp en aanleg van boerenerven en aanleg en beheer van hoogstamboomgaarden.