Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

CONTROLE QR-CODE: MOGELIJKHEDEN EN GEVOLGEN.

dinsdag, 9 november, 2021

Met ingang van 7 november zijn wij verplicht uw QR-code te controleren. Op het niet controleren staan voor ons hoge boetes.
Lees verder om te zien hoe u gewoon mee kunt blijven doen.

Hoe u als cursist aan uw QR-code kunt komen is waarschijnlijk wel bekend, nl. door
1. uw vaccinatiebewijs te uploaden (DigiD nodig)
2. uw herstelbewijs te uploaden (blijft half jaar geldig, ook DigiD nodig)
3. uw negatieve testresultaat te laten zien of downloaden (PCR = 72 uur geldig, Testen voor toegang=24 uur geldig)
Wie niet over een smartphone beschikt, kan een print van zijn/haar QR-code laten zien in combinatie met zijn/haar ID.

Een eventuele PCR-test kunt u (slechts bij klachten) laten doen bij de GGD. Testen voor toegang is echter gratis mogelijk in Papendrecht (Douwes Dekkerlaan 5). Hier heeft u binnen een half uur (maar meestal zelfs binnen 15 minuten) de uitslag. U dient zich bij voorkeur online aan te melden via deze link: https://afspraak.testenvoortoegang.org/afspraak/locatie.
U kiest voor activiteit 'cultuur', geeft daarna de datum en starttijd van de les in en uw postcode (of toestemming om uw locatie te gebruiken). U ziet dan de verschillende locaties waar u kunt testen en kiest voor de dichtsbijzijnde. U dient zich wel voor elke les opnieuw te laten testen.

Omdat de lessen gewoon doorgaan, kunnen wij aan cursisten die geen QR-code kunnen overleggen, geen geld terugbetalen. Zij  hebben immers de gratis mogelijkheid zich te laten testen. Voor een lockdown die langer duurt dan 4 weken gelden andere regels (zie ook nieuwsoverzicht).

Mondkapjes zijn na het scannen bij ons niet meer verplicht. Wie zich toch veiliger voelt met een mondkapje is daar uiteraard vrij in.
Wel verzoeken wij u in de gang of bij de ingang van het lokaal uw handen te ontsmetten. Enige afstand houden van elkaar wordt op prijs gesteld.

Wij zijn in ieder geval heel blij dat op deze wijze onze cursussen door kunnen gaan en u blijft van harte welkom bij ons!