Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

HOE GAAN WIJ IN ONS GEBOUW OM MET CORONA?

donderdag, 4 februari, 2021

Uiteraard zijn 1,5 meter-strepen aangebracht, wordt er geventileerd en is er voldoende ontsmettingsmiddel aanwezig.

Wij vragen bij binnenkomst niet om uw gegevens. Die hebben wij al. We gaan er vanuit dat u thuisblijft bij  griepverschijnselen. Wel vragen wij u uw handen te ontsmetten (ook al heeft u dat soms thuis al gedaan) en het toiletbezoek tot een minimum te beperken.

De lokalen zijn zo ingericht dat u 1,5 meter afstand kunt houden. In onze lokalen passen ca. 12 cursisten en een docent. Bij binnenkomst en rondlopen door de gangen en lokalen wordt u dringend verzocht een mondkapje te dragen. Indien u zich ook tijdens de les prettiger voelt met een eigen mondkapje en/of handschoenen, is dat prima. U bent vrij dat zelf te bepalen.
Wie liever een kunststof gelaatskap op wil, kan deze voor € 4,- bij de administratie of vrijwilligsters aanschaffen. Deze kappen kunt u mee naar huis nemen, zelf reinigen en hergebruiken.
 
Bij kookcursussen ontvangt elke deelnemer van ons handschoentjes en een mondkapje. Het mondkapje hoeft alleen op als u in het keukengedeelte bent, dus aan het gasfornuis (deze staan slechts 1,20 uit elkaar) of het aanrecht, maar u mág het mondkapje natuurlijk ook verder in het lokaal ophouden.
De kookdocent draagt een plastic gelaatskap. Cursisten die ook liever zo'n kap gebruiken, kunnen er voor € 4,- één bij ons aanschaffen.
Tijdens het eten hoeft u uiteraard geen handschoenen aan of mondkapje op wink. De tafels staan in groepjes van 4, waarbij iedereen ver genoeg uit elkaar kan zitten.

We hebben er alles aan gedaan om het gezellig en werkzaam te houden. De reacties zijn tot nu toe positief.
Mocht u achteraf nog tips voor ons hebben, dan horen wij dat graag.