Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 3403

COLLAGE ETSEN: (ZELF) PORTRET NAAR FOTO

COLLAGE ETSEN: (ZELF) PORTRET NAAR FOTO
Cursuscode: 3403

Je maakt een portret van jezelf, een familielid of van een huisdier, dat kan ook, in de droge naald – etstechniek. Een foto op A5 formaat is de basis van uw kunstwerk. U legt een kunststof etsplaat over de foto. Dan wordt de foto als het ware overgetrokken met kleine krasjes. Hiervoor gebruik je een scherpe ets-naald, de droge naald. Dan maakt u een aanvullende tekening, passend bij de afbeelding. Gebruik je fantasie, alles is mogelijk. Ook die wordt op een etsplaat gekrast. 

De afbeeldingen worden uitgeknipt, goed lettend op de vorm en afgedrukt.. Etsen is een verfijnde techniek. Al experimenterend worden er verschillende afdrukken in verschillende kleurstellingen gemaakt. Zo ontstaat er een kleine oplage.

Het resultaat zal op een bijzondere manier verrassend en interessant zijn. Bijzondere tekentalenten zijn niet vereist, deze techniek geeft u creatieve cadeautjes. U gaat na een gezellige mini-cursus met mooie prenten naar huis!

De docente zorgt voor alle materialen en voorbeelden.

Noodzakelijk: U brengt een of meerdere foto’s (kopieen zijn prima) mee op A5 formaat. (15x21cm). De docente zorgt verder voor alle benodigde materialen. We drukken op Koperdruk etspapier 300 gr2, op een kleine etspers.

Zaterdag 1 oktober 2022
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 41,50 plus € 10,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste workshop.
Mw. D. (Diana) van Hal
13:00 - 15:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
D. (Diana) van Hal
D. (Diana) van Hal
www.dianavanhal.nl