Cursusnummer:
3375

KETTING VAN MURANO-KRALEN

KETTING VAN MURANO-KRALEN

Maak uw eigen mooie ketting of armband van echte Murano-kralen. Tijdens de workshop kan gekozen worden voor een korte, een lange of een meerrijenketting, eventueel in combinatie met een armband. De kostprijs per zelf ontworpen en gemaakt exemplaar hangt af van de keuze van de kralen.

Helaas zijn deze kralen bijna onbetaalbaar geworden, zodat de markt nu overspoeld wordt met "Murano-kralen" uit China. De docente heeft echter een lange Murano-relatie, en weet daardoor nog steeds mooie kralen te bemachtigen. Deze kralen zijn uniek in kleur en uitstraling omdat ze met goud of zilver vervaardigd worden.

Een korte ketting met kleine kraaltjes kost minimaal € 3,- ; een lange ketting (tot 3,50 m.) met vele dure kralen kost natuurlijk veel meer. De kralen kosten tussen de € 2,- en € 8,- per stuk. Iedere cursist kan zelf van tevoren berekenen hoe duur zijn creatie zal worden. Het is ook mogelijk om een eigen oude of gebroken (parel)ketting mee te nemen en op te waarderen door er mooie Murano-kralen tussen te rijgen.

De opbrengst van de verkoop van de Murano-kralen gaat altijd naar de Angelman syndrome Alliance  Dat is een stichting die neurologisch onderzoek naar het Angelman Syndroom in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam financiert. Het Angelman Syndroom is een zeldzame aangeboren stoornis van het centrale zenuwstelsel. Patiënten zijn meervoudig zwaar gehandicapt (zoals helaas ook geldt voor de kleindochter van de docente). De Nina Foundation is erin geslaagd om onderzoekers wereldwijd bij elkaar te brengen. Ze zijn nu zover dat er een medicijn ontwikkeld is dat invloed kan uitoefenen op het DNA. Dat is een wereldpremière en die is april 2020 van start zijn gegaan in Rotterdam!

 

 • 1 les van 2,5 uur Toon details
  • 1: zaterdag 4 nov 2023 - 09:30 – VU-gebouw De Springplank
 • € 23,50
 • Isabella Visser
 • VU-gebouw De Springplank Toon adres-info
  • Murano info

   Graag meenemen: een effen handdoek en een klein schaartje. Contant geld voor de aanschaf van de kralen. De kostprijs per zelf ontworpen en gemaakt exemplaar hangt af van de keuze van de kralen.Een korte ketting met kleine kraaltjes kost minimaal 3 euro. De duurste kralen kosten 6 euro stuk. Het is ook mogelijk om een eigen oude of gebroken (parel)ketting mee te nemen en op te waarderen door er mooie Murano-kralen tussen te rijgen.

Startdatum
Lesvorm