Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 3041

SCHILDERWEEKEND: HERFST IN DE EIFEL

SCHILDERWEEKEND: HERFST IN DE EIFEL
Cursuscode: 3041

De herfst in de Eifel (Duitsland) is prachtig. Vanaf de toppen van het glooiende landschap ziet U een kleurenpalet waarvan uw vingers gaan jeuken. Daarom organiseren wij van donderdagavond 10 oktober tot zondagmiddag 13 oktober een schilderweekend in de Eifel onder leiding van Ciska de Vries. Het is de bedoeling dat u op eigen gelegenheid naar Hütterscheid reist (330 km vanaf Papendrecht). Uiteraard kunt u aangeven of u graag met iemand mee rijdt, die misschien ook alleen gaat.
Donderdagavond tegen 19.00 uur kunt u arriveren (eerder trouwens ook al) en starten we dit gezellige weekend aan de grote eettafel van het Hütterscheiderhof met een gezamenlijke maaltijd.
De dagen erna geeft Ciska 3 x 3 uur schilderles. Uiteraard liefst buiten (als het weer dat toelaat). Of dat in de ochtenduren zal zijn of juist 's middags wordt in overleg met de cursisten besproken. De andere dagdelen kunnen naar wens gezamenlijk of juist apart doorgebracht worden met wandelen, fotograferen of plaatsen als Trier, Bittburg, Vianden of iets dergelijks bezoeken. Wie ook de resterende uren wil schilderen kan natuurlijk ergens op het grote terrein of in de mooie omgeving zelf aan de slag.
Zondagmiddag na de laatste schilderles en de lunch (waarschijnlijk rond een uur of 2) vertrekt iedereen weer naar huis.

Het Hütterscheiderhof is een gezellige oude herberg met een minicamping en kampeerhuisjes. Eigenaresse Aartien van der Gun (voormalig coördinator van de VU) zorgt voor gastvrijheid, sfeer en lekkere aanschuifmaaltijden.
De zeven 2-persoonskamers hebben goede bedden en badkamers. Bij een aantal heeft men ook de beschikking over een balkon.  De kampeerhuisjes zijn ook uitgerust met goede bedden, maar voor een douche of wc, dient u gebruik te maken van het camping-sanitair.

Het cursusgeld voor de schilderlessen wordt vooruit betaald aan of geincasseerd door de vu. De kosten voor het verblijf en de maaltijden worden ter plekke en per persoon verrekend volgens onderstaande prijsopgaaf:
Overnachting op basis van 2 personen per kamer: € 32,00 per nacht pp
Overnachting 1 persoon per kamer:                      € 47,00 per nacht pp
Overnachting in blokhut:                                      € 21,50 per nacht (incl. beddengoed) pp

Maaltijden all in (Ontbijt, lunch en avondmaaltijd): € 30,00 per dag pp
Voor wie buiten de deur wil eten, worden de maaltijden als volgt in mindering gebracht: Ontbijt: € 7,50, lunch: € 7,50 en avondeten: € 15,- (graag elke ochtend even doorgeven).
Voor wie graag met een eigen caravan wil komen: Een nacht op de camping kost € 13,50 inclusief stroom.
Eerder arriveren of later vertrekken kan uiteraard ook.

Partners of vrienden mogen mee. Zij betalen dan geen leskosten, maar alleen verblijf en maaltijden Hoe meldt u hen en uzelf dan aan?
Degene die de lessen gaat volgen meldt zich aan bij onze website.
Bij de opmerkingen vermeldt u of u alleen of met iemand samen komt, of u alleen op een kamer wilt of het ook goed vindt om samen met één van uw medecursisten op een kamer te liggen (1 persoonsbedden). U kunt ook aangeven of u liever gebruik maakt van een campinghuisje bijvoorbeeld. Er zal later contact opgenomen worden om het eventueel gezamenlijk rijden te regelen.

Vrijdag 11 oktober 2019
3 lessen van 0 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. C. (Ciska) de Vries - Wosgien
-
Inschrijving geopend >
C. (Ciska) de Vries - Wosgien
C. (Ciska) de Vries - Wosgien