Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 3070

TEKENEN MET PASTELKRIJT

TEKENEN MET PASTELKRIJT
Cursuscode: 3070

De oude techniek van tekenen met pastelkrijt is nog steeds fantastisch om toe te passen. Het is uitdagend om te leren tekenen met pastel. Door goede, kwalitatieve pastelkrijtjes zacht over elkaar heen te wrijven ontstaan prachtige mengelingen van kleuren. Het geeft een uniek en kleurrijk resultaat aan het schilderij.

Pastel is magisch. De matheid van de kleuren waar het licht aan lijkt te kleven, geeft een heel eigen kleurgevoel. Pastelkrijt wordt gemaakt van een bindmiddel, krijt en pigment. En juist de eenvoud van dit materiaal maakt het zo aantrekkelijk om er mee te werken.

Pastelkrijt is een van de meest leukste middelen om te tekenen. Het is direct, geen preparatie, je hoeft niet te wachten tot het droog is en je hebt geen andere materialen nodig. Tijdens deze korte cursus van 5 lessen leert u het effect van mengen, vervagen en tekenen op gekleurde ondergronden.  Maak fouten en begin opnieuw. Blending, lagen en mixen en diepte creëren.

We gaan ook een eindopdracht maken. Kortom dit is een hele leuke cursus!

De cursusprijs is inclusief het materiaal. Wie echter i.p.v. op papier liever op doek schildert/tekent, kan die meenemen of bij de docente aanschaffen.

Maandag 1 maart 2021
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 100,00
Mw. L. (Lina) Zwang
13:15 - 15:45
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L. (Lina) Zwang
L. (Lina) Zwang