Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 3000

ZOMERSCHILDERWERKPLAATS: LANDSCHAP EN NATUUR

ZOMERSCHILDERWERKPLAATS: LANDSCHAP EN NATUUR
Cursuscode: 3000

Nu alle vakanties en uitstapjes door de maatregelen i.v.m. de corona vaak niet doorgaan, is er in de zomer waarschijnlijk juist behoefte aan wat creatieve activiteit.
Daarom organiseert VU Papendrecht de Zomerschilderwerkplaats. Dit jaar speciaal gericht op het thema Landschap en natuur. Weilanden, sloten, boerderijen, bomen, wolken, bloemen en dieren; alles in de natuur kan uw onderwerp zijn. De docent Teus van Kooten gaat er naar streven zoveel mogelijk met de groep buiten te schilderen op diverse locaties in de natuur.
De keren dat het weer dit niet toelaat, schilderen we in ons eigen gebouw, maar garanderen we de 1½ meter afstand (eventueel door het inzetten van een 2e lokaal).VOOR WIE?
Tijdens de schilderwerkplaats wordt niet klassikaal les gegeven. U werkt aan een eigen onderwerp en met eigen technieken en materialen, maar u wordt geholpen door de docent en geïnspireerd door uw medecursisten en de omgeving.
WAT MOET U KUNNEN?
Voorheen was deze schilderwerkplaats alleen voor wat meer gevorderde cursisten. Maar hoe belangrijk is dat eigenlijk? Gezamenlijk bezig zijn, ieder op zijn eigen niveau is heerlijk. Proberen de werkelijkheid om te zetten in een realistisch of abstract schilderij. En daar waar u het nodig heeft, is er hulp. Dus, wat moet u kunnen?? Niets of juist heel veel. Dat bepaalt u zelf.
WAAR MOET U OVER BESCHIKKEN?
Wat acryl-of aquarelverf, een schildersblok of een doek, kwasten en penselen en als we buiten schilderen een krukje of stoeltje en iets waar u uw werk op kunt leggen of zetten. Er zijn uiteraard enkele tafelezels te leen.
Verder is het handig als u beschikt over een auto of fiets, óf afspreekt met één van de cursisten om mee te rijden.
De eerste les start sowieso bij de vu om kennis te maken.

Woensdag 1 juli 2020
8 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 160,00
Dhr. T. (Teus) van Kooten

Er wordt tijdens deze cursus met eigen materiaal gewerkt. De eerste bijeenkomst is sowieso gewoon in de VU. Als het weer het toelaat buiten te schilderen, ontvangt u van de docent 2 dagen van tevoren een mailtje. De buitenschilderlocaties zijn redelijk in de omgeving. Toch kunnen er ook afspraken gemaakt worden over meerijden.
Vragen of afwezigheid doorgeven : info@teusvankooten.com

09:30 - 12:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
T. (Teus) van Kooten
T. (Teus) van Kooten