Cursusnummer:
3306

URBAN SKETCHING IN PAPENDRECHT

URBAN SKETCHING IN PAPENDRECHT

Urban Sketching in Papendrecht!! Buiten tekenen op locatie. Leuke dorpstaferelen en mooie dorpsgezichten tekenen.

In de driedaagse workshop Urban Sketching trekt u een of drie dagen achtereen Papendrecht in om buiten te tekenen. Onder begeleiding van een docent. In een gezellige atmosfeer met mensen met dezelfde interesse.

U leert om prettig en efficiënt buiten op locatie te tekenen en schilderen.

Welke materialen zijn hier voor geschikt? ”Hoe leg ik snel een groepje mensen vast, hoe krijg ik dat grote gebouw goed op mijn tekening en hoe krijg ik diepte in mijn tekening? Hoe kan ik snel mooie natuurlijke kleuren mengen?”

Elke dag begint met een instructie bij de VU. Daarna gaan we naar een mooie plek in Papendrecht waar we individueel of in een groepje medecursisten een of meer tekeningen maken voor de tekenopdracht van die dag. Onder begeleiding van de docent, tijd voor koffie en met tussentijdse groepsfeedback en om 13.30-14.00 verzamelen we weer bij de VU om samen het werk te bespreken.

De middag kunt u natuurlijk gebruiken om lekker door te tekenen, al dan niet met mede-cursisten.

Bij deelname wordt een lijst met benodigdheden verstrekt.

Beginners en gevorderden.

 • 3 lessen van 4 uur Toon details
  • 1: woensdag 24 jul 2024 - 10:00
  • 2: donderdag 25 jul 2024 - 10:00
  • 3: vrijdag 26 jul 2024 - 10:00
 • € 92,50
 • Meta Jaarsma
  • Urban sketching

   Een echte Urban Sketcher trekt van locatie naar locatie, zorg dus dat je materialen simpel mee te nemen zijn. Schaf geen dure materialen aan, de eerste dag gaan we uitgebreid in op handige materialen. De eerste dag zijn een fineliner of potlood en papier al voldoende.
   Kleding: laagjes, voor kouder en warmer weer.
   Flesje water en iets te eten, want tekenen maakt hongerig.
   Stoeltje, draagbaar, denk aan driepootje of vissersstoeltje.
   Gemakkelijke draagtas/rugzak of boodschappenkarretje. Paraplu/parasol/pet/zonnehoed/regen kleding

   Fineliners, zwart, de maat 0,5 is heel fijn voor het tekenen, vaak kun je een setje met meerdere maten kopen. Potloden (B, HB), kneedgum.
   Aquareldoosje, in elk geval de kleuren magenta of kraplak, citroengeel, gele oker, ultramarijn of indigo, gebrande omber (de docent heeft twee aquareldoosjes te leen, als je daar gebruik van wilt maken even een mailtje sturen naar [email protected]).
   Aquarelpenseeltje
   Waterpotje (afsluitbaar)
   Papier, voldoende los aquarelpapier en tekenpapier, een schetsboekje is prima, met ringen is praktisch, als je wilt aquarelleren is los aquarelpapier een goede optie. Houdt er rekening mee dat je aquarellen moeten drogen, dus neem meerdere losse vellen mee, ook als je een mooi schetsboekje hebt.
   Hard klembord A4 formaat of iets groter om papier op te klemmen.
   Klemmetjes Vragen? Mail even naar [email protected]

Startdatum
Lesvorm