Cursusnummer:
3308

ZOMERSCHILDERWERKPLAATS: LANDSCHAP EN NATUUR

ZOMERSCHILDERWERKPLAATS: LANDSCHAP EN NATUUR

Voor wie buiten de schoolvakanties weg gaat, is er in de zomer waarschijnlijk juist behoefte aan wat creatieve activiteit.
Daarom organiseert VU Papendrecht de Zomerschilderwerkplaats. Dit jaar speciaal gericht op het thema Landschap en natuur. Weilanden, sloten, boerderijen, bomen, wolken, bloemen en dieren; alles in de natuur kan uw onderwerp zijn. De docent Teus van Kooten gaat er naar streven zoveel mogelijk met de groep buiten te schilderen op diverse locaties in de natuur.
De keren dat het weer dit niet toelaat, schilderen we in ons eigen gebouw.VOOR WIE?
Tijdens de schilderwerkplaats wordt niet klassikaal les gegeven. U werkt aan een eigen onderwerp en met eigen technieken en materialen, maar u wordt geholpen door de docent en geïnspireerd door uw medecursisten en de omgeving.
WAT MOET U KUNNEN?
Voorheen was deze schilderwerkplaats alleen voor wat meer gevorderde cursisten. Maar hoe belangrijk is dat eigenlijk? Gezamenlijk bezig zijn, ieder op zijn eigen niveau is heerlijk. Proberen de werkelijkheid om te zetten in een realistisch of abstract schilderij. En daar waar u het nodig heeft, is er hulp. Dus, wat moet u kunnen?? Niets of juist heel veel. Dat bepaalt u zelf.
WAAR MOET U OVER BESCHIKKEN?
Wat acryl-of aquarelverf, een schildersblok of een doek, kwasten en penselen en als we buiten schilderen een krukje of stoeltje en iets waar u uw werk op kunt leggen of zetten. Er zijn uiteraard enkele tafelezels te leen.
Verder is het handig als u beschikt over een auto of fiets, óf afspreekt met één van de cursisten om mee te rijden.
Als de eerste les meteen buiten is, is er sowieso iemand bij het gebouw van de VU aanwezig om meerijders op te pikken.

 • 5 lessen van 2,5 uur Toon details
  • 1: woensdag 5 jul 2023 - 09:45
  • 2: woensdag 12 jul 2023 - 09:45
  • 3: woensdag 19 jul 2023 - 09:45
  • 4: woensdag 26 jul 2023 - 09:45
  • 5: woensdag 2 aug 2023 - 09:45
 • € 97,50 plus € 1,00 materiaalkosten, te betalen tijdens de eerste les.
 • Teus van Kooten
  • ZOMERSCHILDERWERKPLAATS extra

   Er wordt tijdens deze cursus met eigen materiaal gewerkt.  Neem tevens een doekje en een tafelstandaard of buitenezel mee. Een klein krukje kan ook, maar is bij de meeste locaties niet echt nodig. U ontvangt steeds voor elke les een mailtje met de locatie. De buitenschilderlocaties zijn (op de eerste na) redelijk in de omgeving. Indien het vervoer voor u een probleem is, neem dan contact met ons op. Dan regelen wij dat u mee kunt rijden.
   De lessen lopen soms iets uit.
   Vragen of afwezigheid doorgeven : info@teusvankooten.com of 06-40526469

Startdatum
Lesvorm