Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7125

GEZOND ZOET: ZONDER IS GEZONDER

GEZOND ZOET: ZONDER IS GEZONDER
Cursuscode: 7125

Dat geldt zeker voor geraffineerde suikers. Leer hoe het anders kan met veilig zoet.

Hoe bak je een lekkere cake, maak je pudding en leer je met fruit, amazake, natuurlijke zoetmiddelen de heerlijkste desserts, taarten en koekjes maken.

Je krijgt veel uitleg i.v.m. suiker, het eten daarvan en de nadelen op ons lichaam en een overzicht van alle alternatieve zoetmiddelen.

Alle recepten worden zonder suiker en zuivel gemaakt en kunnen aan het einde van de workshop uitgebreid geproefd worden onder het genot van een kopje thee. Een leuke manier om alle soorten ‘goed zoet’ te leren kennen en te ontdekken dat je heerlijke verrassingen kunt maken om jezelf, vrienden en familie mee te verwennen.

Zaterdag 9 maart 2019
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 32,00 plus € 10,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. E. (Ellis) Claessen
14:00 - 16:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
E. (Ellis) Claessen
E. (Ellis) Claessen
Wie is Ellis? Voeding, een rode draad door mijn leven. Mijn moeder leerde me al vroeg koken en taarten bakken, als kind maakte ik graag appeltaart of ik bakte pannenkoekjes op een kinderfornuisje. In mijn pubertijd kookte ik thuis voor het hele gezin (elf personen). Op mijn achttiende begon ik, in de ban van de oosterse filosofie, gezonder en bewuster te koken; bruin brood en volle granen, linzen in plaats van vlees, meer groenten en geen suiker. Later werd ik vooral gegrepen door de relatie gezondheid en volwaardige biologische producten. Op een gegeven moment ben ik in de macrobiotiek gedoken, alles wilde ik ervan weten. Ik heb toen een opleiding macrobiotische voedingsdeskundige gevolgd bij het Kushi Instituut te Amsterdam. Ik heb daar niveau drie met goed gevolg gehaald. www.macrobiotics.nl. Ik ben altijd de nascholing blijven volgen bij het Kushi Instituut te Amsterdam, het Oost West Centrum Rotterdam en het Oost West Centrum Antwerpen. Als moeder van vijf kinderen heb ik heel veel praktische ervaring met de macrobiotiek opgedaan. Mijn eerste kind bleek voedselallergie te hebben, hij verdroeg o.a. geen zuivel, eieren en pinda???s. Hij reageerde hier heel heftig op met grote galbulten, eczeem en astma. Hij is toen zelfs bijna in een anafylactische shock geraakt. Hij is nu 28 jaar en hij merkt nog steeds de invloed die voedsel op hem heeft, pinda???s durft hij nog steeds niet te eten. Soms komt het eczeem of de astma terug, maar over het algemeen heeft hij er geen last meer van. Sinds 1992 geef ik regelmatig kooklessen o.a. bij het Oost West Centrum te Rotterdam. www.oostwestcentrum.nl Ook heb ik gekookt voor verschillende groepen en vanaf april 2010 in de Vreemde Eend te Dordrecht. www.devreemdeeend.nl Vanaf augustus 2010 ben ik chef-kok in La ferme du ???Bois-le-Comte te Orval???. www.boislecomte.be Ik heb een achttal jaren de recepten verzorgd bij de groentepakketten van Landzicht. www.groentenabonnement.nl. Ik kook graag met heerlijke evenwichtige ingrediënten van het seizoen met als achtergrond de macrobiotiek. Dit vormt ook de basis van mijn recepten en kooklessen.