Cursusnummer:

WIJNCURSUS (BEGINNERS)

WIJNCURSUS (BEGINNERS)

Dit is dé cursus voor wijnliefhebbers die altijd al eens wat meer wilden weten over deze bijzondere en veelzijdige drank. Heb je je regelmatig afgevraagd hoe je nou precies die fruitaroma’s in een wijn kan ruiken en proeven? Of ben je benieuwd welke wijnlanden er zijn en wat de verschillen zijn tussen deze landen? En -zeker ook belangrijk-: welk hapje past nou bij welke wijn en hoe weet je dit dan?

Allemaal vragen die je in deze cursus beantwoord krijgt. Wijnkenner Niels van Heteren van Mitra De Nieuwe Bourgondiër neemt je in 5 avonden in vogelvlucht mee door de wereld van de wijn.
Wat is de geschiedenis van wijn, hoe wordt wijn gemaakt en wat zijn bijzondere regio's en wijnen?

 

Uiteraard wordt er niet slechts stoffige theorie geleerd, maar wordt er ook uitgebreid wijn geproefd en gekeurd. Je kunt verwachten in totaal wel tien tot twaalf verschillende wijnen per avond te proeven. Van een champagne tot een port. Van een Barolo tot een Sauvignon Blanc uit Marlborough Nieuw-Zeeland. Alles komt voorbij zodat jij precies weet wat er in de wijnwereld allemaal te vinden is. en wie weet....ben jij de volgende vinoloog in spé!