Volksuniversiteit Papendrecht
Cursuscode: 4125

PRESENTEREN D.M.V. THEATERTECHNIEKEN

PRESENTEREN D.M.V. THEATERTECHNIEKEN
Cursuscode: 4125

Een eigen stijl van presenteren

Moet je regelmatig spreken binnen of voor een groep? Dan is deze korte cursus een aanrader.
In 2 lessen worden je technieken aangereikt die je meer leren over communicatie en presenteren. “Wat wil je eigenlijk zeggen?" en "Hoe breng je dat over?".
Met methoden uit het theater leer je op een creatieve manier je communicatieve vaardigheden vergroten. Je wordt je bewust van hoe je overkomt, wat je uitstraalt en welke vooroordelen je weg kunt nemen bij de ander. Actief luisteren (verbale communicatie) en actief kijken (non-verbale communicatie) naar jezelf en naar de ander vormen de basis van acteurstrainingen. Deze acteurstrainingen worden als middel ingezet om te werken aan je eigen manier van overtuigen, focussen en presenteren. Uiteindelijk ontdek je je eigen stijl van presenteren!
Deze cursus is een actieve cursus. Je gaat direct 'op de vloer' aan de slag, zonder teveel te blijven hangen in theorie.
Woensdag 14 februari 2018
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 62,50
Dhr. E. (Erwin) Boschmans
19:30 - 22:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
E. (Erwin) Boschmans
E. (Erwin) Boschmans
Erwin Boschmans is afgestudeerd aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Hij gebruikt de kracht van de taal van het lichaam als bron voor spelen en theater maken. Hij speelde in verschillende voorstellingen (o.a bij De Veenfabriek, Dox en zijn eigen stichting Soulshine Connection) en is daarnaast sinds 2012 verbonden als (mime) docent aan de SKVR. Vanuit zijn achtergrond als mime – acteur en theatermaker weet Erwin Boschmans als geen ander hoe belangrijk zowel je fysieke verschijning als je verbale kwaliteiten zijn. Tijdens deze cursus ligt dan ook niet alleen de focus op de non – verbale communicatie, maar ook het juiste gebruik van de stem is een vast onderdeel.