Volksuniversiteit Papendrecht
Cursuscode: 4075

QI QONG en TAI CHI

QI QONG en TAI CHI
Cursuscode: 4075

De bewegingen van QiQong zijn redelijk gemakkelijk aan te leren en kunnen door iedereen worden beoefend. In Chinese ziekenhuizen wordt Qi Qong veel gebruikt bij revalidatie en behandeling. De bewegingen van TaiChiChuan zijn wat lastiger. Vandaar dat we eerst met QiQong starten en vervolgens een begin maken met TaiChiChuan. 

Maak tijdens deze lessen kennis met een nieuwe manier van bewegen en maak hierbij gespannen spieren en gewrichten weer los. Tijdens deze oefeningen kan de geest zich ontspannen en wordt het hoofd helder.

De technieken / bewegingen van TaiChi en QiQong zijn niet prestatiegericht en geschikt voor iedereen, zowel jong als oud en kunnen zowel staand als zittend beoefend worden. De langzame sierlijke bewegingen houden het lichaam soepel en geven je een prettig gevoel. Ze hebben een gunstig effect op ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering en zenuwstelsel.

Het is dan wel belangrijk om de oefeningen dagelijks thuis te herhalen.

 

Dinsdag 6 maart 2018
8 lessen van 1 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 62,50
Dhr. J. van Dorst
Meenemen: gemakkelijk zittende kleding, sportschoenen of soepele schoenen en een handdoek om mogelijk wat zweet af vegen. Eventueel ook een flesje water om wat te drinken tussendoor. Wie niet lang kan staan, eventueel een kussentje meenemen om op de stoel te leggen tijdens het zitten.
13:30 - 14:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
J. van Dorst
J. van Dorst
Naast het beoefenen van karate heeft de docent jarenlang les gehad van de Chinese grootmeester Fei Yuliang (bij wie hij ook een opleiding tot docent heeft gevolgd) en van Rotterdamse meester Kong. Daarnaast heeft hij via grootmeester Fei meerdere malen les gehad van diverse Chinese grootmeesters van de “Chinese Health Qigong Assosiation” in diverse vormen van Qi Gong.