Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 8000

ARTEMISIA- VROUW EN MACHT

ARTEMISIA- VROUW EN MACHT
Cursuscode: 8000

Rijksmuseum Twenthe organiseert komend najaar (26 sept. - 23 jan.) een spectaculaire tentoonstelling rond het leven en werk van Artemisia Gentileschi. De 17de-eeuwse schilderes was een van de bekendste, meest belangrijke kunstenaars van de Italiaanse barok. Zij was zo bekend dat haar voornaam-alleen al voldoende was, en het ook nu nog is: Artemisia. Haar voorstellingen zijn dramatisch, sensueel, grenzen aan schandaal, en neigen hier en daar zelfs naar een mengeling van geweld en verleiding.

 "Artemisia: vrouw en macht" is een tentoonstelling die voortkomt uit de herontdekking van dit vrouwelijke icoon in de afgelopen decennia, met een aantal grote presentaties in onder meer Rome, New York, Milaan en onlangs in Londen. Het museum in Enschede toont prachtige portretten van onder meer Clio, Minerva of Anne van Oostenrijk, Cleopatra, Lucretia, en vrouwelijke allegorieën. Genoemde werken worden afgewisseld met dramatische, theatrale composities van Judith en Abra, Jael en Sisera, Suzanna en de Ouderlingen. Artemisia toont u kunst die op & top Barok is.

Vrijdag 8 oktober 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 18,00
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan
Hoo-Man is zeer aktief als rondleider in het team van meerdere musea in Rotterdam en Den Haag, en geeft ook veel lezingen die veelal paralel lopen aan actuele tentoonstellingen in het land. Hoo-Man heeft cultuurgeschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Utrecht.