Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 8005

CALDER NOW

CALDER NOW
Cursuscode: 8005

De Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder (1898 - 1976) maakte werk waarmee hij de beeldhouwkunst compleet vernieuwde en het zichzelf letterlijk deed overstijgen. Hij was namelijk de eerste die sculpturen van hun sokkel haalde en ophing waardoor ze lijken te zweven in de lucht. Met deze innovatieve mobiles die vrijelijk in de ruimte bewegen, staat hij aan de wieg van de Kinetische kunststroming die aan het begin van de 20ste eeuw een revolutie teweegbrengt. Calder wordt een inspiratiebron voor vele generaties kunstenaars na hem.  

De Rotterdamse Kunsthal presenteert van 21 november tot 29 mei de expositie "Calder Now" waarin, voor de eerste keer in Europa, de blijvende en onmiskenbare invloed van de moderne meester op de Hedendaagse kunst onder de loep wordt genomen. De grootschalige tentoonstelling toont ruim twintig sculpturen van hem, naast werken van tien toonaangevende hedendaagse kunstenaars, waaronder Olafur Eliasson en Ernesto Neto. In hun werken weerklinken belangrijke thema’s uit Calders oeuvre, zoals licht en reflectie, de zintuigen, architectuur, vergankelijkheid, en performance.

Donderdag 13 januari 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 18,00
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan
Hoo-Man is zeer aktief als rondleider in het team van meerdere musea in Rotterdam en Den Haag, en geeft ook veel lezingen die veelal paralel lopen aan actuele tentoonstellingen in het land. Hoo-Man heeft cultuurgeschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Utrecht.