Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 8020

DE JONGE REMBRANDT

DE JONGE REMBRANDT
Cursuscode: 8020

Voor het eerst wordt een overzichtsexpositie exclusief gewijd aan Rembrandts vroegste werk. Het publiek kijkt als het ware over de schouders van de jonge schilder mee en ziet op deze internationale tentoonstelling hoe zijn talent tot bloei kwam.

Naast tientallen schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt zullen er ook werken te zien zijn van andere meesters zoals Lievens, Lastman, en Van Swanenburg. In samenwerking met het Oxfordse Ashmolean Museum laat "Jonge Rembrandt" zien hoe het uitzonderlijke talent van de Hollandse meester al te ontdekken was in de werken uit zijn eerste tien jaren.

"Jonge Rembrandt" is te zien in de gloednieuwe Lakenhal in Leiden. Na een periode van restauratie en uitbreiding met een nieuwe vleugel, heropent het museum dit jaar op feestelijke wijze haar deuren voor het publiek. In deze lezing neemt Hoo-Man je mee naar de wereld van de jonge Rembrandt en zal hij aan de hand van veel beeldmateriaal boeiende wetenswaardigheden belichten.

Donderdag 12 december 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 18,00
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan
Hoo-Man is zeer aktief als rondleider in het team van meerdere musea in Rotterdam en Den Haag, en geeft ook veel lezingen die veelal paralel lopen aan actuele tentoonstellingen in het land. Hoo-Man heeft cultuurgeschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Utrecht.