Volksuniversiteit Papendrecht
Cursuscode: 8065

JONGKIND EN FRANSE IMPRESSIONISTEN

JONGKIND EN FRANSE IMPRESSIONISTEN
Cursuscode: 8065

Jongkinds rake observaties van de natuur en zijn directe, losse manier van schilderen waren een eye opener voor de jonge Franse kunstenaars. Vanuit de Hollandse, realistische traditie gaf hij de aanzet tot het Impressionisme in Frankrijk. De vader van het Impressionisme, Claude Monet, zei dat Jongkind hem had leren kijken: ‘Hij zorgde voor de opvoeding van mijn oog’.  

De grote expositie in het Dordrechts Museum, van 28 oktober 2017 t/m medio mei 2018,  toont schilderijen van Jongkind en van zijn Franse vrienden zoals Monet, Boudin en Daubigny, uit museale en particuliere verzamelingen in binnen- en buitenland. De virtuositeit van Jongkinds vlugge, rake penseelstreek komt in een selectie aquarellen

Tijdens de lezing licht cultuurhistoricus Hoo-Man Chan een groot aantal kunstwerken toe en geniet u van veel van Jongkinds schilderingen van ijsgezichten, maannachten, de Nederlandse polders, de havens van Rotterdam en Dordrecht. Daarbij zullen ook Franse landschappen van de hierboven genoemde impressionisten in verband met het werk van de Nederlandse landschapsschilder worden gebracht. 

duidelijk naar voren. Veel van de getoonde werken zullen ook nog eens voor het eerst in Nederland te zien zijn.

 

Donderdag 22 februari 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 17,50
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan