Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 8075

LEONARDO DA VINCI

LEONARDO DA VINCI
Cursuscode: 8075

De belangstelling voor Leonardo da Vinci is dankzij de prachtige tentoonstelling in Teylers Museum in Haarlem op zijn hoogtepunt. Tijd dus voor een fascinerende lezing over de kwaliteiten van deze waarnemer en onderzoeker. Leonardo is vooral bekend vanwege zijn tekeningen van futuristische machines. Maar ook zijn schilderkunst en zijn baanbrekende studies over het menselijke lichaam zijn onovertroffen. 

Veel minder aandacht wordt echter besteed aan de ‘subtiele’ aspecten van het onderzoek van Leonardo, gericht op het volledige begrip van de natuur en haar wetten en vooral van de mens. Leonardo is volledig op de hoogte van hoe alles in de natuur eigenlijk symbool is, en zo zoekt en vindt hij de synthese tussen schoonheid en waarheid en biedt ons een nieuwe, bredere visie op de Middeleeuwse en Renaissance kunst.

Zaterdag 15 februari 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 18,00
Dhr. A. (Andrea) Maddalena
10:30 - 12:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
A. (Andrea) Maddalena
A. (Andrea) Maddalena
Mijn naam is Andrea Maddalena, ik ben Italiaan en ik woon in Nederland sinds 2000. Ik ben architect, musicus, kunsthistoricus, deskundige in Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst, symboliek en antropologie. Vanaf 2004 geef ik lezingen en seminars in Nederland, België en Italië over kunst, architectuur en cultuur. Ik ben nu docent bij de Vrije Academie in Nederland. Bovendien ben ik docent van Italiaanse taal en cultuur bij de vereniging Dante Alighieri