Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 8000

MONETS TUINEN

MONETS TUINEN
Cursuscode: 8000

Iedereen kent ze: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet, de meest geliefde Impressionistische schilder uit de 19de eeuw. Maar wie heeft in werkelijkheid deze kleurexplosies op doek gezien en zich verloren in de spiegelingen, terwijl hij niet meer weet waar water begint en lucht ophoudt? 

In Nederland was de laatste grote Monet-expositie alweer meer dan dertig jaren geleden. Een groot deel van zijn beroemde 'tuinen', die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Mark Rothko en Jackson Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon in Gemeentemuseum Den Haag. In deze grote najaarstentoonstelling worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. In deze lezing neemt Hoo-Man je mee naar de wereld van Monet en zal hij aan de hand van veel beeldmateriaal boeiende wetenswaardigheden belichten.

Donderdag 31 oktober 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 18,00
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan
Hoo-Man is zeer aktief als rondleider in het team van meerdere musea in Rotterdam en Den Haag, en geeft ook veel lezingen die veelal paralel lopen aan actuele tentoonstellingen in het land. Hoo-Man heeft cultuurgeschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Utrecht.