Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 8000

PIET MONDRIAAN

 PIET MONDRIAAN
Cursuscode: 8000

Geometrie van de Werkelijkheid

Invloedrijke pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst, belangrijke vertegenwoordiger en woordvoerder van "De Stijl", kunsttheoreticus en kunstschilder, Piet Mondriaan zoekt en ontwikkelt een unieke, zeer herkenbare kunsttaal, die de werkelijkheid reproduceert in de vorm van steeds strakkere en abstractere combinaties van lijnen en primaire kleuren.


Achter deze blijkbaar simpele geometrische patronen, verbergt zich een grotere complexiteit: het werk van Mondriaan is een zoektocht naar harmonie, bereikbaar door - letterlijk - het bevrijden van onze manier naar de dingen te kijken.

Dinsdag 11 oktober 2022
1 lezing van 3 uur aanvangstijd 19:15
Prijs: € 18,50
Dhr. A. (Andrea) Maddalena
19:15 - 22:15
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Andrea) Maddalena
A. (Andrea) Maddalena
Mijn naam is Andrea Maddalena, ik ben Italiaan en ik woon in Nederland sinds 2000. Ik ben architect, musicus, kunsthistoricus, deskundige in Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst, symboliek en antropologie. Vanaf 2004 geef ik lezingen en seminars in Nederland, België en Italië over kunst, architectuur en cultuur. Ik ben nu docent bij de Vrije Academie in Nederland. Bovendien ben ik docent van Italiaanse taal en cultuur bij de vereniging Dante Alighieri