Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 8006

WANDERLUST

WANDERLUST
Cursuscode: 8006

In de tentoonstellingszalen van het Dordrechts Museum prijken in het voorjaar tientallen schilderijen van handzaam formaat tot grote afmetingen waarop uiteenlopende Europese landschappen te genieten zijn. Allemaal zijn ze geschilderd door 19de-eeuwse Nederlandse schilders, waaronder Cornelis Kruseman, Johan-Barthold Jongkind, Pierre-Louis Dubourq, Jacob Maris, en Alexander Wüst. Hun kalme natuurtaferelen van waterdrinkend vee in bergachtige landschappen worden afgewisseld met donkere nocturnes waarin bergstromen krachtig kolken onder een maanverlichte nachtelijke hemel, terwijl schilderingen van exotisch geklede bezoekers op Egyptische marktpleinen met arabeske architecturale sierelementen getuigen van de reizen die Nederlandse schilders naar een buiten-europese wereld maakten.

De tentoonstelling "Wanderlust" neemt u vanaf 11 april mee op reis naar lyrische oorden, overweldigende natuur en verre vreemde plekken. Voor uw ogen wordt een nieuw beeld van een eeuw gecreëerd waarin het toerisme weliswaar nog niet bestond maar thuiszitten niet voor kunstenaars bedoeld was! In samenwerking met het Amsterdamse Rijksmuseum toont het Dordrechts Museum in deze expositie een nieuwe kijk op de 19de eeuw, gebaseerd op de laatste onderzoeken die gedaan zijn op het gebied van de 19de-eeuwse Nederlandse schilderkunst.

Donderdag 12 mei 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 18,00
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan
Hoo-Man is zeer aktief als rondleider in het team van meerdere musea in Rotterdam en Den Haag, en geeft ook veel lezingen die veelal paralel lopen aan actuele tentoonstellingen in het land. Hoo-Man heeft cultuurgeschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Utrecht.