Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 8035

WILLEM BASTIAAN THOLEN

WILLEM BASTIAAN THOLEN
Cursuscode: 8035

Willem Bastiaan Tholen was één van de toonaangevende schilders in Nederland eind 19de eeuw. Tholen is vooral bekend als schilder van landschappen en water, maar daarnaast schilderde hij ook sfeervolle stadsgezichten, intieme interieurs en ontroerende portretten.

 

Dit deel van zijn kunstenaarschap was tot nu toe onderbelicht gebleven, maar wordt in de overzichtsexpositie van het Dordrechts Museum veel ruimte gegeven. Zo ontdekt u een veelzijdige kunstenaar met oog voor detail en voor onderwerpen die tijdgenoten links lieten liggen. Ook zal er aandacht zijn voor zijn leermeesters en voor het werk van bevriende beroemde schilders als Gabriël, Maris en Witsen. De tentoonstelling reist vanuit Parijs door naar het museum in Dordrecht. In deze lezing neemt Hoo-Man je mee naar de wereld van W.B.Tholen en zal hij aan de hand van veel beeldmateriaal boeiende wetenswaardigheden belichten.

 

Donderdag 20 februari 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 18,00
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan
Hoo-Man is zeer aktief als rondleider in het team van meerdere musea in Rotterdam en Den Haag, en geeft ook veel lezingen die veelal paralel lopen aan actuele tentoonstellingen in het land. Hoo-Man heeft cultuurgeschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Utrecht.