Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 4045

AUTISME VAN DICHTBIJ

AUTISME VAN DICHTBIJ
Cursuscode: 4045

Hoe kun je beter omgaan met autisme? 

Naar schatting bevindt 1 tot 1,5% van de mensen zich duidelijk in het autistisch spectrum. De kans is groot dat jij ook iemand met autisme kent of er zelf kenmerken van hebt. Autisme is aan de buitenkant niet te zien en uit zich bij iedereen weer op een andere manier. Als mensen met autisme gewoon een baan, vrienden en gezin hebben en ze zich zoveel mogelijk aanpassen aan hun omgeving, vallen ze vaak niet echt op. Zij en hun directe omgeving kunnen echter zelf wel problemen ervaren in hun functioneren en sociale relaties. Er is vaak ook meer stress in hun leven.

Hoe kun je omgaan met die problemen en stress? Wat kan de persoon zelf doen en wat kan zijn omgeving betekenen? Wie moet zich aan wie aanpassen en hoe doe je dat dan? In deze cursus leer je wat kenmerken van autisme zijn en waarom stress vaak zo’n grote rol speelt. Er wordt op een interactieve manier besproken welke invloed autisme kan hebben in de dagelijkse praktijk en hoe je daarmee kunt omgaan.

Docente Sylvia van Casteren is ervaringsdeskundige als partner van een man met autisme. Ze is gecertificeerd autismecoach voor vaders met (kenmerken van) autisme en hun partners. Met haar theoretische kennis en praktische ervaring maakt zij een vertaalslag tussen mensen met en zonder autisme.

Donderdag 24 maart 2022
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Mw. (Sylvia) van Casteren
19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Sylvia) van Casteren
(Sylvia) van Casteren