Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 4105

ENNEAGRAM

ENNEAGRAM
Cursuscode: 4105

Het Enneagram is een krachtig instrument om te ontdekken waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Deze cursus is voor iedereen die op een heldere manier inzicht in zichzelf wil krijgen. Mensen kunnen hetzelfde gedrag vertonen, maar de drijfveer onder dat gedrag kan verschillen. Het Enneagram gaat over die drijfveren. We kijken allemaal met onze eigen bril naar de wereld en zien dan onze eigen waarheid. Het Enneagram kent 9 brillen, dus ook 9 waarheden. Door het herkennen van jouw eigen bril (ook wel type genoemd) word je je bewust van jouw automatische patronen en heb je de mogelijkheid om andere keuzes te maken. Door jezelf en je eigen drijfveren te leren kennen, ben je ook in staat om de drijfveren van anderen te leren kennen en zo meer inzcht te krijgen in het handelen van een ander.

In deze cursus leer je waarom je steeds in dezelfde situaties belandt, zowel thuis als op het werk. Ook krijg je inzicht waarom je soms niks begrijpt van je partner, collega's, vrienden of familie. In deze 4 lessen wordt kennis gemaakt met de 9 verschillende manieren waarop mensen naar de wereld en relaties om hen heen kijken. Aan de hand van vragen en opdrachten ga je ook op zoek naar jouw eigen "bril".

Theorie wordt afgewisseld door praktische oefeningen en onderlinge uitwisseling. De cursus kenmerkt zich door een prettige sfeer waarin ruimte is voor ieders eigen-wijsheid.

Donderdag 26 maart 2020
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Mw. A.B. (Angelina) Meijers

Wilt u pen en papier meebrengen

19:30 - 22:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
A.B. (Angelina) Meijers
A.B. (Angelina) Meijers