Cursusnummer:

SOCRATISCH CAFE

SOCRATISCH CAFE

Vind je het leuk om je denken onder de loep te nemen? Ben je nieuwsgierig naar de inbreng van anderen? Doe mee aan een socratisch gesprek bij de Volksuniversiteit! We organiseren er dit seizoen twee.

Kijk dus goed in de agenda voor welke datum je je aanmeldt. Voor allebei mag natuurlijk ook! De twee avonden zijn los van elkaar te volgen.

Wat gaan we doen?

In een socratisch gesprek nemen we de tijd om naar elkaar te luisteren en vragen te stellen. De deelnemers gaan op zoek naar het antwoord op één uitgangsvraag. Dit doen ze aan de hand van een concrete ervaring van één van die deelnemers. Er komen redenen en aannames aan het licht die we gezamenlijk onderzoeken. Een interessante én plezierige denkactiviteit!

Thema:

26 maart: Nieuwe start Het voorjaar is begonnen. De natuur staat weer in bloei. Wat betekent een nieuwe start voor ons? Kun je altijd opnieuw beginnen?    14 mei: Helpen Veel mensen vinden het leuk om iemand te helpen. Maar waar help je iemand mee? Wanneer moet je stoppen met iemand helpen?    Hoe ziet de avond eruit?

19.15 uur Inloop

19.30 uur Start

20.30 uur Pauze

20.45 uur Vervolg

22.00 uur Nabespreking

22.15 uur Einde

Voor wie?

Het socratisch café is een mooi vervolg voor deelnemers van de cursus socratisch gesprek (praktische filosofie) bij de Volksuniversiteit Papendrecht. Maar als je op een andere plek al een cursus of training hebt gevolgd over het socratisch gesprek ben je natuurlijk ook van harte welkom.