Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2820

JAPANS VOOR BEGINNERS - ONLINE

JAPANS VOOR BEGINNERS - ONLINE
Cursuscode: 2820

Deze beginnerscursus bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte is vooral theoretisch. De docent legt de grammatica uit en je maakt opdrachten. Als huiswerk leer je veel woordjes en maak je eigen zinnetjes die via de klassikale Whatsapp-groep door de docent worden verbeterd.
De tweede helft van de cursus is vooral praktisch. Je zet de passieve kennis die 'ergens in je hoofd zit' om in actieve kennis door middel van spreek- en luisteroefeningen. Tijdens de lessen besteden we vooral aandacht aan de dingen waar je echt een docent bij nodig hebt. Het stampen van woordjes en japanse tekens doe je op je eigen tempo online.

De lesstof is gebaseerd op niveau 5 van de JLPT (de 'Japanese Language Proficiency Test'). Dit examen wordt georganiseerd door de Japan Foundation en wordt wereldwijd op verschillende locaties gehouden.
Voor mensen die in Japan willen werken of studeren is een JLPT-certificaat vaak een vereiste.
De cursisten die puur voor hun plezier en uit leergierigheid de taal willen leren, hoeven niets met het examen. Wie het echter voor zijn/haar werk nodig heeft, kan zichzelf aanmelden voor het examen.

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist en het leren van de drie japanse schriften is niet verplicht. Studenten die enkel de taal willen leren spreken en niet lezen of schrijven zijn dus ook van harte welkom!

Voor deze cursus hoeft geen boek aangeschaft te worden. De docent heeft eigen lesmateriaal ontwikkeld. Deze wordt gedurende de cursus aan de cursisten verstrekt (kosten € 10,- in cursusgeld inbegrepen).

Woensdag 2 november 2022
16 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Dhr. R. (Roderick) Snijder
20:15 - 21:45
Inschrijving geopend >
R. (Roderick) Snijder
R. (Roderick) Snijder
Mijn naam is Roderick en ik ben wat je noemt een 'polyglot'. Ik groeide op met het Nederlands, Japans en het Engels. Mijn niveau ligt in deze drie talen ongeveer gelijk. Ik studeerde Scandinavistiek (met als hoofdvak Zweeds) aan de universiteit en begon op mijn 18e te werken als docent Japans. Als ik niet als tolk of taaldocent aan het werk ben, ben ik waarschijnlijk zelf bezig om een taal te leren. Het is dus niet alleen mijn werk maar ook mijn absolute passie in het leven. En dat zal te merken zijn in mijn lessen!