Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 3533

DIGITALE SMARTPHONE FOTOGRAFIE

DIGITALE SMARTPHONE FOTOGRAFIE
Cursuscode: 3533

Heel Nederland fotografeert. Dat klopt wel want tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone met een ingebouwde camera. Die smartphone hebben we bijna 365 dagen van het jaar bij ons. Een gemiddelde Nederlander schiet ongeveer 3000 tot 5000 foto’s per jaar. Dat zijn best wel wat foto’s, maar hoeveel van deze foto’s zijn kiekjes en hoeveel zijn echt mooie foto’s?
Tijdens deze workshop gaan we in op wat een foto mooi maakt en hoe je zelfs met een eenvoudige smartphone mooie foto’s kunt maken.
De workshop bestaat uit vijf onderdelen:
1) Basistheorie fotografie
2) Camerafuncties smartphone
3) Praktijkoefeningen
4) Digitale fotobewerking
5) Foto bespreking/beoordeling

Allereerst wordt ingegaan op de basistheorie van fotografie. Op deze manier krijgt iedereen voldoende bagage om verder te gaan en weten we waar we over praten tijdens de workshop. Ook zal er aandacht worden besteed aan de belangrijkste camerafuncties van de smartphone. Moderne smartphones worden steeds ingewikkelder en krijgen steeds meer functies na een upgrade. Dat betekent dat we makkelijker bepaalde functies over het hoofd zien. Sommige functies zijn meer “verborgen” in het systeem maar kunnen ontzettend handig zijn. De theoretische kennis gaan we toepassen in de praktijk met de nodige oefeningen. Veel aandacht zal besteed worden aan compositie en “leren kijken”: overal om ons heen zijn mooie plaatjes, wij moeten het alleen nog “zien”.
De oefeningen zullen zowel binnen (leslokaal) als buiten (directe omgeving van leslocatie) plaatsvinden. Bij slecht weer zullen we alle oefeningen binnen doen. Onlosmakelijk verbonden met digitale fotografie is digitale beeldbewerking. Dit doen we aan de hand van een (gratis) mobiele app (Snapseed). Je zult versteld staan hoe kleine, eenvoudige aanpassingen tot mooie resultaten kunnen leiden!
Tot slot het onderdeel “foto’s beoordelen”. Dit is geen makkelijk onderdeel (zeker niet als beginnend fotograaf) maar vormt een zeer belangrijk onderdeel in de fotografie en het constant streven naar verbetering van je fotografie. Wat zijn de sterke en zwakke punten van een foto en wat kun je er aan doen om je foto te verbeteren?
Voor wie geschikt? Deze workshop is geschikt voor beginners en mensen met enige ervaring met fotografie.

Wat heb je nodig voor de workshop? Een moderne smartphone (bij voorkeur niet ouder dan 7 jaar). Alle systemen (iPhone/Android/Windows etc.) kunnen gebruikt worden tijdens de workshop. Het is handig om je telefoonoplader mee te nemen voor het geval dat je batterij opgeladen moeten worden. Handig ook om pen en papier mee te nemen voor het maken van aantekeningen.
Docent Chi Hong, freelance fotograaf gespecialiseerd in reis-, documentaire en portretfotografie. Publicaties in diverse internationale media, zoals Getty Images, National Geographic en Lonely Planet. Website: www.chihong.nl

Zaterdag 14 mei 2022
1 les van 6 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 77,50
Dhr. (Chi) Hong
10:00 - 16:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Chi) Hong
(Chi) Hong