Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Algemene Kennis

KINDERVERHALEN SCHRIJVEN
KINDERVERHALEN SCHRIJVEN
Cursuscode: 3450

Met het schrijven van verhalen voor kinderen breng je de creativiteit in jezelf naar boven. Je schrijft over een wereld waarin kan gebeuren wat jij wilt. Of je alleen je verhalen wilt opschrijven voor de kleinkinderen, of droomt van jouw kinderboek in de boekwinkel, je bent van harte welkom bij deze cursus. 

Meer informatie
Donderdag 1 oktober 2020
4 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 77,50
Mw. B. (Bianca) Nederlof
19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
LEVENSVERHAAL SCHRIJVEN
LEVENSVERHAAL SCHRIJVEN
Cursuscode: 3461

Denkt u eraan om uw eigen levensverhaal op papier te zetten, of een deel daarvan, maar heeft u geen idee hoe u eraan moet beginnen? Schrijfster en redacteur Jet Hoogerwaard kan ermee helpen! Zij begeleidde onder andere tientallen auteurs bij het schrijven en uitbrengen van hun boek, zij schrijft zelf verhalen voor het levensverhalentijdschrift Mijn Geheim én zij is de co-auteur van Schrijf je boek in 1 jaar, een boek vol met praktische schrijftips.

Meer informatie
Woensdag 14 oktober 2020
5 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 115,00
Mw. J. (Jet) Hoogerwaard
14:00 - 16:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
FILOSOFIE
FILOSOFIE
Cursuscode: 5000

Filosofie houdt zich bezig met antwoorden op vragen als: wat is de mens, wat is een zinvol bestaan, hoe leid ik een goed leven, hoe richten wij de maatschappij in? Speerpunt in deze cursusreeks is een filosofische reflectie op grote vraagstukken van heden en toekomst ondersteund door grote denkers van toen en nu.

Meer informatie
Donderdag 29 oktober 2020
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 62,00
Dhr. Drs. A. (Aad) Nieuwstraten
10:30 - 12:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
GESCHIEDENIS: DE NEDERLANDERS EN HUN GEZAGDRAGERS

Trouw of ontrouw aan het gezag? Hoe gingen de gezagdragers met elkaar om? Hoe oefenden de politieke gezagdragers invloed uit op het leven van de Nederlanders? "Als een vorst zijn plichten niet nakomt, maar hen probeert te onderdrukken als slaven, dan mogen zijn onderdanen, na beraadslaging van de Staten- Generaal, hem afzweren en een andere leider kiezen". Deze voorgaande zin is gekozen als startpunt van het onderwerp "Nederlanders en hun gezagdragers". Op 26 juli 1581 werd de allereerste onafhankelijkhiedsverklaring ondertekend waarmee de Staten-Generaal de Spaansse koning aan de kant zetten. Het gekozen thema richt zich vanaf 1581 op de relatie tussen de burgers en gezagdragers. Vanaf 1945 komt de relatie tussen media en gezagdragers aan bod. Chronologisch worden in 6 lessen de Nederlandse geschiedenis aangeboden op het gebied van veranderingen in de politiek, de normen, de waarden, de emoties en voortschrijdende nieuwe inzichten. Bij elke les komen de burgers aan bod. Zij brachten vanaf de 16de eeuw tot en met de 21ste eeuw met hun eisen de politieke en maatschappelijke gezagsdragers in grote verlegenheid. 

 

Meer informatie
Maandag 2 november 2020
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 82,50
Mw. I. (Ingrid) Hemelaar
19:30 - 21:00
Locatie: Willem de Zwijgercollege (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
UITZICHT DOOR INZICHT
UITZICHT DOOR INZICHT
Cursuscode: 5010

In deze cursus worden de grote Natuurwetten besproken zoals de Wet van oorzaak en gevolg (karma), de Wet van wederbelichaming (reïncarnatie: het bewustzijnsproces vóór de geboorte en ná de dood), de Wet van zelfwording (evolutie/involutie) en de Wet van de cyclussen in de Natuur (op menselijk, planetair en kosmisch niveau). Het doel van het menselijk bestaan, de relatie met de ons omringende natuur - waarmee wij onlosmakelijk verbonden zijn - en de vele levensproblemen waar men over het algemeen mee worstelt, worden eveneens uitgebreid besproken. In een boeiend panorama wordt dit alles vanuit een spirituele/holistische visie benaderd, ondersteund door beeldpresentatie. 

Meer informatie
Dinsdag 3 november 2020
5 lessen van 2 uur en 15 min , elke 2 weken aanvangstijd 19:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 69,50
Mw. (Robert) Pullen
19:45 - 22:00
Locaties: VU-gebouw De Springplank, VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >

Pagina's