Nieuwsbrief

E-mailadres van de abonnee.
Schrijf in voor de nieuwsbrief

INSCHRIJVEN/BETALEN

Inschrijving

Iedereen vanaf 18 jaar kan zich inschrijven voor een cursus. Voor eventuele kinder-lessen kan alleen door de ouders of wettelijk vertegenwoordiger ingeschreven worden. 

Ook via onze nieuwe website kunt u zich eenvoudig inschrijven op een cursus, lezing of workshop. Nieuw op deze website is de mogelijkheid om een account aan te maken. Als u een account aanmaakt kunt u hierin aangeven of u onze nieuwsbrief wilt ontvangen, uw betaalmethode selecteren en al uw gegevens opslaan. Logt u de volgende keer in met uw e-mailadres en wachtwoord, dan hoeft u deze gegevens niet opnieuw in te vullen. Niet alleen uw adresgegevens blijven bewaard, maar ook uw betaalgegevens en uw eerdere inschrijvingen. Je kunt inloggen alleen als je al eerder een account hebt gemaakt, als je dat account niet hebt, kan je doorgaan als gast waarna je, na afronding van de inschrijving, de gelegenheid krijgt om een account aan te maken. 

Inschrijving en betaling 

Via de website kun je je inschrijven voor jouw cursus (groene knop onderaan tekst en dan door naar winkelmandje voor invullen gegevens). De betaling verloopt via eenmalige incasso, waarvoor u de machtiging via het inschrijfformulier geeft.
Wil je op een andere manier betalen? Neem dan contact op met het secretariaat [email protected]. U kunt dan in overleg het cursusbedrag zelf overmaken naar NL83 INGB 0002 3597 00 t.n.v. Volksuniversiteit Papendrecht e.o.
Na ontvangst en verwerking van de inschrijving ontvang je een automatische bevestigingsmail.
Zodra zeker is dat een cursus door kan gaan (uiterlijk 10 dagen voor de start van de cursus), sturen wij je een bewijs van deelname. Pas op dat moment wordt het cursusgeld geïncasseerd. Als je een factuur nodig hebt, neem dan contact op met het secretariaat. 

Wachtlijst / Extra cursus 

Stel je schrijft je in voor een cursus die volgeboekt is, dan sta je automatisch op de wachtlijst. Als er een plaats vrij komt, nemen wij contact met je op. Als er veel mensen op de wachtlijst staan, proberen wij een extra cursus te organiseren.
Wij incasseren niet zolang u nog op de wachtlijst staat.

Restitutie cursusgeld na annulering door cursist

Annulering en restitutie is mogelijk tot 14 dagen vóór aanvang van een cursus of workshop. Na deze 14 dagen is annulering en restitutie niet meer mogelijk. Ook als het bedrag nog niet geïncasseerd is, blijft u dan het bedrag verschuldigd.
Je kunt bij volledige verhindering in overleg met het secretariaat wel iemand anders naar de cursus, lezing of workshop sturen. 

Annulering en wijzigingen 

Tien dagen voor de genoemde aanvangsdatum van de cursus bepalen wij of er voldoende aanmeldingen zijn om de cursus ook daadwerkelijk door te laten gaan. Wacht daarom niet te lang met inschrijven! 
Bij onvoldoende belangstelling behouden wij ons het recht voor een cursus te annuleren. Je krijgt hierover dan zo spoedig mogelijk bericht. Het cursusbedrag wordt dan niet geïncasseerd. De Volksuniversiteit behoudt zich het recht voor een cursus door een andere docent te laten geven dan in het cursusprogramma wordt vermeld. 
 

Lesmateriaal

Lesmateriaal moet je zelf aanschaffen, tenzij bij de cursus anders staat vermeld. Eventuele materiaalkosten die afzonderlijk bij jou in rekening gebracht worden, kun je rechtstreeks (en liefst contant) aan de docent betalen. 
Wij raden aan boeken en materialen pas aan te schaffen als vaststaat dat de cursus doorgaat (uiterlijk een week voor de eerste les). De in de programmagids en op de website bij het cursusmateriaal vermelde prijzen geven een indicatie. 
Je kunt het cursusmateriaal voor de talencursussen aanschaffen via de Intertaal boekenservice.  

Calamiteiten en overmacht  

Bij overmachtssituaties en calamiteiten kan de cursus voortgezet moeten worden op een andere datum, locatie of online. Aangezien in deze situaties geen reguliere voortzetting onder de oude condities mogelijk is, wordt er geen restitutie verleend van het geheel of gedeeltelijke cursusgeld. 
Als door overmacht (bijv. in geval van overheidsmaatregelen zoals een lockdown) de cursussen op locatie geen doorgang kunnen vinden, wordt zo spoedig mogelijk overgeschakeld op online lessen (indien dit mogelijk is). Overschakeling op online lessen door overmacht geeft geen recht op restitutie van cursusgeld. 

Vervallen les 

Bij uitval van de docent (wegens ziekte of andere reden) wordt de vervallen les in de regel aan het einde van de cursus ingehaald. Wij verzoeken je vooral bij langere cursussen hiermee rekening te houden bij je planning van andere activiteiten. 

Aansprakelijkheid 

Volksuniversiteit Papendrecht is niet aansprakelijk voor schade aan personen en/of eigendommen, evenmin is zij aansprakelijk voor diefstal of vermissing van persoonlijke goederen tijdens de door haar georganiseerde cursussen en andere activiteiten. 

Akkoordverklaring 

Door inschrijving en betaling van het cursusgeld verklaar je akkoord te gaan met bovengenoemde inschrijvingsvoorwaarden en onze algemene voorwaarden.