Wijn, port, bier, whisky en cocktails

WHISKY

Cursusnummer:
7201

Whisky (Schots/Canadees) of whiskey (Iers/Amerikaans) is een sterke drank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op houten vaten.

De eerste avond staat de whisky uit Schotland centraal en de tweede avond whisky uit de rest van de wereld.

Dat wordt een heerlijke proeverij.

Lees meer
  • 2 lessen van 2 uur Toon details
    • 1: vrijdag 4 okt 2024 - 19:30 – VU-gebouw De Springplank
    • 2: vrijdag 11 okt 2024 - 19:30 – VU-gebouw De Springplank
  • € 45,00 plus € 47,50 materiaalkosten, te betalen tijdens de eerste les.
  • Niels van Heteren
  • VU-gebouw De Springplank Toon adres-info
WIJNCURSUS (BEGINNERS)

WIJNCURSUS (BEGINNERS)

Cursusnummer:
7200

Dit is dé cursus voor wijnliefhebbers die altijd al eens wat meer wilden weten over deze bijzondere en veelzijdige drank. Heb je je regelmatig afgevraagd hoe je nou precies die fruitaroma’s in een wijn kan ruiken en proeven? Of ben je benieuwd welke wijnlanden er zijn en wat de verschillen zijn tussen deze landen? En -zeker ook belangrijk-: welk hapje past nou bij welke wijn en hoe weet je dit dan?

Lees meer
  • 4 lessen van 2 uur Toon details
    • 1: vrijdag 25 okt 2024 - 19:30 – VU-gebouw De Springplank
    • 2: vrijdag 8 nov 2024 - 19:30 – VU-gebouw De Springplank
    • 3: vrijdag 22 nov 2024 - 19:30 – VU-gebouw De Springplank
    • 4: vrijdag 29 nov 2024 - 19:30 – VU-gebouw De Springplank
  • € 89,00 plus € 47,50 materiaalkosten, te betalen tijdens de eerste les.
  • Niels van Heteren
  • VU-gebouw De Springplank Toon adres-info
    • wijn extra

      Wilt u de eerste les meenemen: pen en papier en € 47,50 voor de wijnen en hapjes.
      Schriftelijke informatie wordt digitaal verstrekt. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

COCKTAILS MIXEN

COCKTAILS MIXEN

Cursusnummer:
7202

Er zijn veel boeken over cocktails, met nuttige recepten en serveertips. Maar er is bijna geen informatie over het 'hoe'. Hoe mix je een goede cocktail? Wat past waarbij ? Moet ik roeren of schudden? Hoe serveer je 'em en... het spannendste... hoe mix je je eigen cocktail?

Lees meer