Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Kookcursussen

BASISCURSUS KOKEN ZONDER PAKJES OF ZAKJES

In 4 lessen leert u een aantal technieken en basisbereidingen, die u zelf kunt gebruiken bij diverse maaltijden of gerechten. Klik op meer informatie.

Meer informatie
Maandag 1 maart 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 92,00 plus € 15,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. S. (Stephanie) de Wit

Wilt u meenemen: Een schort, een theedoek, 2 afsluitbare bakjes én het geld voor de ingrediënten (€ 15,00)

9:30 - 11:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
VIS BEREIDEN
VIS BEREIDEN
Cursuscode: 7020

Vaak weten te weinig over vis bereiden en beginnen we er daarom maar niet aan.
Tijdens deze korte cursus maakt u beide avonden een voor- en hoofdgerecht met vis, waardoor u vis op verschillende manieren leert bereiden.

Meer informatie
Dinsdag 13 april 2021
2 lessen van 3,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 69,00 plus € 25,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. R. (Rowdy) Muller

Wilt u meenemen: een schort, een theedoek en eventueel een afsluitbaar bakje. Tevens de 25 euro voor de ingrediënten te betalen aan de docent(e).

18:30 - 22:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
DE GRIEKSE KEUKEN
DE GRIEKSE KEUKEN
Cursuscode: 7040

Één van de favoriete vakantiebestemmingen onder Nederlanders blijft Griekenland, en niet in de laatste plaats vanwege de heerlijke Griekse keuken. De Griekse keuken is een typisch Mediterrane keuken. Veel gebruikte producten zijn olijfolie, kruiden, groenten, granen, wijn en vis wat zorgt voor hele specifieke smaken die heerlijk bij elkaar passen.

Meer informatie
Zondag 1 november 2020
1 les van 3,5 uur aanvangstijd 15:00
Prijs: € 38,00 plus € 13,00 materiaalkosten te betalen tijdens de les.
Dhr. A. (Sakis) Chatzis

Graag meenemen: een schort, een theedoek en de € 13,- (liefst gepast) voor de ingrediënten en een drankje.

15:00 - 18:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
DE GRIEKSE KEUKEN
DE GRIEKSE KEUKEN
Cursuscode: 7041

Één van de favoriete vakantiebestemmingen onder Nederlanders blijft Griekenland, en niet in de laatste plaats vanwege de heerlijke Griekse keuken. De Griekse keuken is een typisch Mediterrane keuken. Veel gebruikte producten zijn olijfolie, kruiden, groenten, granen, wijn en vis wat zorgt voor hele specifieke smaken die heerlijk bij elkaar passen.

Meer informatie
Zondag 11 april 2021
1 les van 3,5 uur aanvangstijd 15:00
Prijs: € 38,00 plus € 13,00 materiaalkosten te betalen tijdens de les.
Dhr. A. (Sakis) Chatzis

Graag meenemen: een schort, een theedoek en de € 13,- (liefst gepast) voor de ingrediënten en een drankje.

15:00 - 18:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
DE ITALIAANSE KEUKEN
DE ITALIAANSE KEUKEN
Cursuscode: 7050

In 3 lessen (1 x per week) wordt u een aantal fijne kneepjes van het Italiaanse koken bijgebracht. Als u de basisprincipes van de Italiaanse keuken eenmaal kent, zet u met gemak een goede Italiaanse maaltijd op tafel. Na afloop van de les worden de die avonden bereide gerechten gezamenlijk genuttigd.

Meer informatie
Maandag 31 mei 2021
3 lessen van 3,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 104,50 plus € 39,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. S. (Susan) Tumolo

Wilt u meenemen: een schort, een theedoek en eventueel een afsluitbaar bakje. Tevens 39 euro voor de ingrediënten te betalen aan de docent(e).

18:30 - 22:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
WILD BEREIDEN
WILD BEREIDEN
Cursuscode: 7030

Tijdens deze sfeervolle workshop leert u diverse soorten wild (beetje afhankelijk van wat er verkrijgbaar is) bereiden. In ieder geval komen hertenbiefstuk en wild zwijn aan bod.

Meer informatie
Dinsdag 17 november 2020
1 workshop van 4 uur aanvangstijd 18:15
Prijs: € 43,00 plus € 25,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Dhr. R. (Rowdy) Muller
18:15 - 22:15
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
STREETFOOD (workshop)
STREETFOOD (workshop)
Cursuscode: 7060

Tegenwoordig is er elke week wel een nieuw foodfestival in de buurt met foodtrucks vanuit verschillende etnische achtergronden. Hoe leuk zou het zijn als je al deze heerlijke gerechten zoals Spring Rolls, Dumplings, Churros of Potato on a stick ook thuis zou kunnen maken?

Meer informatie
Dinsdag 1 december 2020
1 workshop van 3,5 uur aanvangstijd 18:30
Prijs: € 35,00 plus € 13,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Dhr. R. (Rowdy) Muller

Graag meenemen: een schort, een theedoek en de € 13,- (liefst gepast) voor de ingrediënten en een drankje.

18:30 - 22:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
AMUSES
AMUSES
Cursuscode: 7070

Een amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje). Tijdens deze workshop leert u diverse amuses bereiden en leuk opmaken.

Meer informatie
Dinsdag 8 december 2020
1 workshop van 3,5 uur aanvangstijd 18:30
Prijs: € 38,00 plus € 15,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Dhr. R. (Rowdy) Muller

Wilt u meenemen: Een schort, een theedoek, 2 afsluitbare bakjes én het geld voor de ingrediënten (€ 15,00)

18:30 - 22:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
PATISSERIE
PATISSERIE
Cursuscode: 7090

Tijdens deze workshop leert u een aantal heerlijke zoete Franse gebakjes maken. 

Meer informatie
Woensdag 3 maart 2021
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 62,50 plus € 15,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste workshop.
Dhr. R. (Rowdy) Muller

Wilt u meenemen: Een schort, een theedoek, 2 afsluitbare bakjes én het geld voor de ingrediënten (€ 15,00)

19:00 - 22:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Buffet bereiden
Buffet bereiden
Cursuscode: 7100

In twee lessen leert u een feestelijk buffet samenstellen en bereiden. De eerste les de voorgerechtjes en desserts, de tweede les de hoofdgerechten.

Meer informatie
Woensdag 17 maart 2021
2 lessen van 3,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 69,00 plus € 26,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. R. (Rowdy) Muller

Wilt u meenemen: een schort, een theedoek en eventueel een afsluitbaar bakje. Tevens de genoemde 26 euro voor de ingrediënten te betalen aan de docent(e).

18:30 - 22:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >

Pagina's