Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 3320

KERAMIEK EN BOETSEREN

KERAMIEK EN BOETSEREN
Cursuscode: 3320

Tijdens deze cursus kan je heerlijk met je handen in de klei op je eigen manier aan de slag gaan met dit veelzijdige materiaal. In deze boetseercursus komen allerlei technieken van het werken met klei aan bod.
Na een introductie bepaal je zelf wat je gaat maken, uiteraard onder begeleiding van de docente.


De werkstukken worden, als zij klaar en gedroogd zijn, door de docente gebakken in onze keramiekoven. Eventueel kunnen de objecten daarna nog worden geglazuurd. Als een werkstuk helemaal klaar is wordt het gewogen en wordt het gebruikte materiaal afgerekend met de docente.
De materiaalkosten hangen af van de grootte en het gewicht van het werkstuk. Ca. € 9,- per kilo voor de klei, glazuur en afbakken.
De cursusprijs is dus exclusief de materiaalkosten, maar inclusief het gebruik van gereedschappen.

Woensdag 5 oktober 2022
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 190,00
Mw. (Dot) van der Beek

Houdt u rekening met uw kleding of neem een schort mee. U rekent na het bakken en/of glazuren de materiaalkosten af bij de docente.

Wie een yoghurt emmertje heeft om de klei in te bewaren tot de volgende les, graag meenemen. Niet speciaal kopen. Wij hebben er ook een aantal op voorraad.
Indien u een mondkapje wenst te dragen, bent u daar uiteraard vrij in. De tafels staan zo opgesteld dat u 1,5 meter uit elkaar kunt blijven. Wij verzoeken u bij ons regelmatig uw handen te ontsmetten en thuis te blijven indien u ziekteverschijnselen heeft.

19:30 - 21:30
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Dot) van der Beek
(Dot) van der Beek
Dot heeft lessen gevolgd aan de pedagogische opleiding in Dordrecht en de lerarenopleiding (tekenen en handvaardigheid) in Amsterdam. Tijdens haar loopbaan als detaillist in de kantoor-boekhandel branche heeft zij verschillende workshops gevolgd. Zo heeft zij in Carrara Italië marmer gehakt en bij ToBe in Dordrecht een cursus Draaiweek gevolgd. Hier heeft zij haar liefde voor klei ontdekt. In 2010 is zij begonnen aan de Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken SBB in Gouda, in 2013 heeft zij die opleiding afgerond. Na deze opleiding heeft zij nog de extra leerjaren Draaien en Glazuren gedaan. Sinds 2013 heeft zij haar eigen werkplaats en galerie Atelier Vier in Papendrecht. Zij laat zich inspireren door alledaagse dingen, architectuur, natuur, licht en ruimte.