Kookworkshops

SURINAAMSE KEUKEN; BARA EN ROTI

Cursusnummer:
7058

De Surinaamse keuken heeft een internationaal karakter. Zo hebben de meeste Surinaamse gerechten Creoolse, Javaanse, Chinese en Indiase invloeden, maar ook in mindere mate, invloeden uit de Hollandse, Joodse en Portugese keuken.

Tijdens deze workshop maakt u een Surinaamse bara en roti.

De bara is één van de meest bekende Surinaams-Hindoestaanse snacks. Het zijn gefrituurde broodjes die flink gekruid zijn. Naast bloem en specerijen gaan er ook gemalen mungbonen (‘oerdi split’) en gesneden tajerblad of spinazie in. Het is even ’n werkje om de bara’s te maken, maar het resultaat mag er zijn!

In Nederland kennen wij vooral de Surinaamse varianten roti, deze zijn in Suriname ontstaan door de Hindoestanen die door de kolonisator vanuit India naar Suriname zijn gebracht om daar te werken. De roti’s uit Suriname smaken anders dan de traditionele varianten uit India. U maakt de Roti met ei en kipkerrie.

Lees meer
SUSHI

SUSHI

Cursusnummer:
7051

In deze workshop sushi maken gaan we aan de slag met de typische ‘voorgerechtjes’ van de Japanse keuken.

De samenstelling van een Japans diner wijkt wat af van onze Nederlandse menu’s. De sushi is wel algemeen bekend maar dat er verschillende soorten zijn gaan we zien tijdens deze workshop. Wij gaan o.a. de nigrisushi en sashimi maken . Tijdens de workshop krijgt u ook informatie over de ingrediënten en wat achtergrond informatie over deze heerlijke en gezonde keuken. Natuurlijk eten we als het klaar is gezellig samen onder het genot van sake of rijstthee.

Neem ook een doosje mee voor wat er overblijft. Thuis nagenieten!

Lees meer